BIN meldingen juni - september

BINLogoHieronder kunnen jullie een overzicht vinden van de BIN Bamburst meldingen voor de periode van juni - september en hun gevolg. Ook enkele andere feiten werden hieronder opgelijst. Dit overzicht werd ons aangeleverd met grote dank aan Politiezone Erpe-Mere/Lede! 

BIN Bamburst is officieel gestart!

Zelden zo'n massale opkomst gezien voor de oprichting van een BIN, een buurtinformatienetwerk, dan in Erpe-Mere. 150 gemotiveerde burgers woonden de start bij van Bamburst, het eerste BIN in de gemeente.

Bamburst is de samenvoeging van Bambrugge en Burst, twee deelgemeenten van Erpe-Mere die de voorbije jaren zwaar kreunden onder de inbraken. Vorig jaar waren er dat ‘maar’ 149. De vorige jaren liep dat aantal zelfs op tot 270. “Eén op vijf van de inbraken in Erpe-Mere gebeuren langsheen de Oudenaardsesteenweg en in de zijstraten,” zegt politiecommissaris Johan De Coninck. “Dat komt door de nabijheid van de E40.”

Inschrijvingen een succes!

Bedankt! Er is heel wat feedback gekomen op de inschrijvingen voor de BIN Burst-Bambrugge! Zowel via de kranten, sociale media, de politiezone, gemeente,... is onze oproep voor leden een groot succes.

We zitten ondertussen aan meer dan 75 mensen die zich effectief hebben ingeschreven! Het grootste aandeel komt uit Burst en Bambrugge, maar ook uit de andere gemeenten kwamen heel wat inschrijvingen. We gaan dus zeker bekijken wat de mogelijkheden zijn. (meer details in de afbeelding)

InschrijvingenBIN

Volgende stap is nu om ook de mensen zonder internet/computer/smartphone de kans te geven zich aan te sluiten. We zouden dit doen door flyers in de bussen te gaan steken om de mensen op de hoogte te brengen. Als iemand suggesties, ideeën of hulp wil bieden hiervoor (bijvoorbeeld door aan te geven flyers te willen verdelen in je eigen straat), laat maar weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onze Facebook pagina.

Meer informatie volgt!

Inschrijven is nog altijd mogelijk via http://bit.ly/2hByeLp

Pagina 1 van 2

Horen, zien, melden!

horenzienmelden

Iets verdacht gezien? Bel onmiddellijk 101!

Facebook

Woon je in Burst of Bambrugge? Neem dan zeker een kijkje in onze BIN Bamburst Facebook groep

facebook logo

© 2017 BIN Bamburst. All Rights Reserved. Designed By Creativision